Soha többet Rob Roy!!!

2010.05.07. 20:12

 

 

Sziasztok!

Ezt a fejezetet azoknak írom akik reménnyel telve ki akarják magukat próbálni, és a kedves ügynökségük az Aberfoyle-ban található Rob Roy Hotelba akarja őket küldeni! Néhány szóval élve: SOHA!! NE! MEG NE PRÓBÁLD!

Hogy miért is? Következzen egy kis ízelítő:

Adott egy cég, aminek van több tulajdonosa, közöttük egy nő. Akinek van egy 70 év környékén lévő fiútestvére ( Bob ), akinek az eredeti foglalkozása kazán fűtő, Ő neki van egy felesége ( Rosina ) akinek az eredeti foglalkozása hentes. Nos mivel a kedves fiútestvért nem tehette meg gondolom igazgatónak, ezért megtette a feleségét. Probléma megoldva, családon belül maradtak a dolgok…

De! Itt kezdődnek a problémák, előre bocsájtom, hogy semmi bajom a hasonló foglalkozást űző emberekkel, tisztelem becsülöm mindenki munkáját, de ekkora sötét parasztokkal a pályafutásom alatt nem találkoztam… Ott kezdődik a bibi, hogy ha kint akarsz dolgozni, kell egy NI number ( National Insurence ) ez végülis a helyi taj kártya, valamint az adóhatóság fele egy bejelentés, hogy te itt vagy és dolgozol, az pedig a Home Office ami 90fontba kerül. Ha ez nincs meg akkor besorolnak egy akármilyen adósávba, ahol jóval többet kell adóznod. Nos ez az amit már nem csinálnak meg Neked odakint, így már félig-meddig nem hivatalosan dolgozol odakint, nem is beszélve arról, hogy sok pénztől esel el. Ha pedig megemlíted udvariatlan és bunkó elutasító választ kapsz, tapasztalat. Valamint akik jelenleg ott dolgoznak még azoknak sincs, és akikkel én dolgoztam azoknak sem volt. Most az új helyemen csak lestek, hogy ez hogy lehet? Hát így, mivel mi csak külföldiek vagyunk, így sok mindent megtehetnek és meg is tesznek rosszabb helyeken. A másik, hogy ki van írva, hogy mennyit és miből ehetsz, nos ez egy dolgozó férfinek nem elég, mi rájártunk mindig a konyhára és loptuk a kaját, mit képzeltek? Éhes vagyok eszek. De le is írom, valamint a fényképet kérésre átküldöm ha szükséges.

Reggelire:

1X  fajta tojást és 1 adagot belőle ( van tojásrántotta, és tükörtojás )

1X Kolbászka

1X Black Pudding ( véres hurkához tudnám hasonlítani, egy szelet, sütve van )

1X Adag bab

1X Adag paradicsomos szószban paradicsompüré

2 szelet toast vagy kenyér + vaj

Tea vagy Kávé

VAGY

Müzli, 2 szelet toast vagy kenyér + vaj és lekvár

Tea vagy Kávé

Ebédre:

1 darab szendvics

1 leveses tányérnyi leves

Itt a vacsi olyan mint nálunk az ebéd, az a rendes főtt/sült és laktató kaja.

Nos egy kis magyarázat hozzá. Mivel a szerencsétlen bunkók a konyha mögött laknak ezért a férj kijárkál és ellenőrzi, van, hogy Ő csinálja neked a toastot, és osztja ki, hogy csak 2 darabot egyél, mivel 3 darabnál iszonyatos ordítás a jussod még pluszba. Valamint mindenből szigorúan egy adagot ehetsz, és miért is? Hát azért mert utána MINDENT ami így nem fogyott el vágnak ki a kukába, ez kb olyan, hogy nehogy a szegény munkás jól érezze magát, dobjuk már ki. Bacon-t ( sült szalonna szelet ) pl nem is lehet enni, az megy a kukába alapból. Valamint mindenből egy adag, mert megy a magyarázás, hogy a többinek nem jut ( dehogynem van dögivel ) és amúgy is miért eszel annyit? Tejet egyáltalán nem lehet fogyasztani, csak ha angolosan csinálod meg a teát amibe ugye kell egy kis tej. Ebédre leves, és egy szendvics, hát azért ez sem sok, itt is le kell nyúlni a kaját…

Vacsikor meg ott áll a Head chef aki egy kopasz a külföldieket utáló a staff-al nem törődő és akárkit a sárga földig lealázó tapló… Vagy Ő vagy a férj vagy a feleség figyeli, hogy ki miből és mennyit vesz, és azonnal szól ha szerinte túl púpos a tányérod sokat vettél stb. Ez az esti vacsi amúgy az előző este vendégek által el nem fogyasztott kaja, sorsa a vacsid után a kuka. Tehát itt is megvan a taplóság, hogy nehogy jól és komfortosan érezd magad, itt is megy a terror.

A konyhában eleve nem lehet megmaradni, egyfolytában kioktat a fő szakács, és a sárga földig aláz az a tuskó. A mosogatók is Ő alá tartoznak, őket is szét szokta szivatni ha épp olyan a kedve.

Felszolgálni egy kész küzdelem, mert ha a vendég kér valami pluszt azért szabályos harcot kell indítani a Bob ellen, mert vacsikor neki ott kell állnia figyelnie kell mindent, hogy mit hogy merre meddig, mert anélkül nem tudna nyugodtan aludnia, és semmi pluszt, vagy kérést nem enged, merthogy fizessen érte a vendég pluszba, mintha nem fizetett volna érte eleve… A másik meg, hogy sokszor a vendégek azt hallgatják, hogy hogyan káromkodik anyázik szidja a vendégeket és a staffot.

Bárba még úgy ahogy jó dolgozni, de ott is beleugatnak a munkába, mert ugyebár ők mindent jobban tudnak…

A house keeping pedig egyszerűen halál, soha sem lehetsz elég jó, elég gyors, naponta kétnaponta ordítás, hogy szar vagy lassú vagy szar a munkád, ki lesz rúgva az egész staff, és majd Ő RENDEL új staffot, ez így kb szó szerint elhangzott a főnökasszony szájából előttem is. Tehát Ő az embereket már csak rendeli simánJ, jól megy, én rendelni max a kaját szoktam a pincérnél, meg dolgokat a neten… Ha pedig skót, vagy angol staff megy oda, Ő szép és okos ha a szobát is úgy hagyta ott mint ami úgy néz ki, hogy kézigránátot dobtak be, azon elnevetgélnek, szórakoznak, és visszaküldik a külföldit, hogy rakjon rendet utána. Ez is konkrét és megtörtént eset.

Semmi jóra  és segítségre tőlük ne számíts, én még életemben nem voltam ilyen rossz helyen, és ezért kifizetni a közvetítődnek pénzt egyszerűen felesleges, ne menj! Mond vissza ezt a lehetőséget és majd jön egy másik! A másik adalék, 2009 év elejétől az év végéig 65 ember hagyta ott a helyet, köztük én isJ engem kirúgtak mert én kibírtam és maradtam volna, ugyebár a pénz nagy Úr, csak március közepétől lett volna rendes foglalásuk, és addig nem akartak ott tartani és fizetni, majd rendelnek új embereket helyettem is. Azóta mindenki felmondott ott akikkel én voltam, már csak a 2 oszlopos tag van ott... Valamint ehhez a 65 emberhez hozzá tartozik, hogy a staff létszáma kb 14-18 főig terjed, tehát volt, hogy 2 havonta teljesen lecserélődött a személyzet, hát nem gyönyörű??:)

A szállásról meg csak annyit, hogy egy külön álló épület, az csak a személyzeté, egy hosszú folyosóról nyílnak a kis szoba ajtók, amik koszosak, dohosak, előttetek X ember élt ott, nem takarított, és néhány szobában rendkívüli állapot uralkodik, valahol a fűtés sem jó, és ha az épület sarkán van a szobád akkor szinte megfagysz.

A fizetési papírodon pedig mindig az fog szerepelni, hogy te havi  1 órát dolgoztál és azért kaptad az a fizetést, tehát még csak rendesen utána sem tudsz számolni, biztos, hogy átvernek, és ha megemlíted akkor csak morgás és bunkózás jár cserébe. A kajáért napi 1 fontot vonnak,  amit ugyebár lekorlátoznak, hogy a maradékból miből mennyit ehetsz, és ami nem fogyott el az repül a szemétbe, a szállásért kb napi 4 fontot vonnak le, így havonta 120 font a szállás és + 30 a kaja, tehát 150 fontot vonnak le.

A borravalót a house keepen, már nem találod pl a szobában, mert a kedves férj mindig körbe megy és összeszedi az összeset, hogy aztán tömött zsebekkel menjen vissza a recepcióra, és mindig véletlenül akkor szoktak elmenni bevásárolni maguknak, nem érdekes? A felszolgálásnál  kiraknak egy kis kosárkát, abba dobják bele még a vendégek amit gondolnak, de ez amíg elér a recepcióra már megcsappan. A bárban pedig egy pohárba kell dobni. Sehol sem tarthatod meg a borravalót, pedig az egy komoly összeg lenne, nem is kellene hozzá nyúlnod a fizudhoz, abból kényelmesen meg tudnál élni, de majd ők elosztják! Igen! 2 havonta kapsz 20-30 fontot… Ezt egyszer kiszámoltuk ha jól emlékszem havonta 1000!!! Fontot LOPNAK el a személyzettől ezáltal.

Hogy miért megy a hotel? Azért mert utazási irodák szerződésben állnak a gazdasági társasággal ( amit írtam az elején, van 3 vagy 4 hoteljük ) és azok küldik mindig oda a coach-okat ( buszos kiránduló nyugdíjasok, idősek ) akik reggeliznek, aztán megnéznek valamit és vacsira visszaérnek. Ők vannak hétfőtől péntekig, péntek-szombat- vasárnap pedig dinner dance, hétvégére odaérkező a fáradt gőzt kieresztő vendégek, akik jól berúgnak és jól érzik magukat, és jó borravalót hagynak, ami ugyebár nem a te zsebedbe megy…

Nos, ezt szeretnéd? Ordítás megalázás, feleslegesen kidobott pénz az ügynökségednél, félig hivatalos munka Skóciában, totális megaláztatás, és semmi lehetőség? Ráadásul a megkeresett pénzed sem fizetik ki rendesen? Akkor hajrá!!!

Kérdéseitekkel nyugodtan keressetek itt!

Sok szerencsét és jó egészséget a külföldön szerencsét próbáló, és már kint dolgozó magyaroknak!

A bejegyzés trackback címe:

https://nekiavilagnak.blog.hu/api/trackback/id/tr251982523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tekincsa Wakumba 2010.12.27. 12:58:46

Szia.
Jól leírtad a hely szellemét, talán annyit fűznék hozzá, hogy a jó öreg Bob apót túl jó színben tüntetted fel. :D

Én is dolgoztam ott.
Hálával is tartozom nekik, mert segítettek megtapasztalni azt a legalja vendéglátást, amit még csak elképzelni sem tudtam volna nélkülük.

ps: "Com`on, fuck!n mooove yourself!"

:)

tito1 2012.02.11. 01:17:57

Sziasztok!
Csatlakozunk az előttünk szólókhoz,minden szóról-szóra igaz!
Mi is eltöltöttük ott életünk legrosszabb 3 hónapját a barátnőmmel.
Senki ne próbálja meg utánunk csinálni!
Magyarok!Ne menjetek a Rob Roy Hotelbe dolgozni!!!

RichInUK 2014.02.20. 15:21:46

Fuck sick! :D En voltam a breakfast chef es mosogato egy szemelyben :D
süti beállítások módosítása