Return

2011.09.19. 16:49

Kedves Olvasóim!

Igen már nagyon régen jelentkeztem és ritkábban is lesznek a bejegyzéseim is. Megmagyarázom. Most már annyira normális szinte számomra, hogy itt vagyok és azt csinálom amit, hogy nem érzek benne már annyira közölnivalót, valamint a kevéske visszajelzásből is az jött le, hogy egy kicsit érdektelen lett a blogom. Ahogy nektek otthon sem jelent semmi érdekeset az, hogy elmentek bevásárolni, találkoztok barátokkal, elmentek hétvégén buliba, ugyanígy nekem sem jelent sok érdekességet a mindennapok rutinja. Persze az utóbbi idő is éppen annyira volt mozgalmas számomra mint azelőtt. Elmentem nyaralni a barátnőmmel 2 hétre Mallorcára, és csodálatos volt. De előtte 1 hét otthon úgyhogy hatalmas felüdülés volt az egész. A barmenegerem felmondott, úgyhogy elkezdődnek majd a hatalmi harcok a bárban, csak most azzal a különbséggel, hogy nem kívülről fogom figyelni, hanem a résztvevőjeként, mivel jelenleg itt én vagyok a rangidős, én tanítom be az embereket, és akik szóba jöhetnének, és jönni is akarnak, mindkettőt én tanítottam be:) úgyhogy érdekes lesz. Januárra megint bezár a hotel, úgyhogy irány haza. Októberben minimálbér emelés lesz, tehát a mostani 5,93 font/óra helyett 6,08 lesz az órabérünk, de ezzel együtt a szállásunk is drágul szerintem irreális mértékben, mivel majdnem megduplázódik akárhogy is nézem. Így az emelést sőt még többet elvisz a szállás drágulás... és még sorolhatnám, de ezt majd legközelebb.

Találkozunk még ebben a hónapban, ugyanitt :)

Régen volt hogy is volt

2011.06.15. 15:55

Régen néztem rá a blogra, úgyhogy most pótlás következik. Amióta nem írtam érkezett pár új ember, meg mennek el folyamatosan az emberkék, az igazgató fia aki itt dolgozik/dolgozott 12 évet írt alá a hadseregben, amit 4 év után felbonthat és tankvezető lesz, a másik fejesünk lánya pedig visszamegy az egyetemre úgyhogy lesz némi átrendeződés. Ebből csak remélhetőleg mi/én pozitívan fogunk kijönni. Nemsokára elkészülnek a bálteremmel is ami tízenakárhány évig üresen állt és egyszer csak gondoltak egyet: Ezt fel kell újítani és nekiláttak... De ahogy csinálják és tervezik. Aki már látta már most röhög a hibákon,hogy: Te jóó ég!!! Például: A színpadon nem fognak elférni a fellépők az már most látszik, nem lesz jól kialakítva a bár és az ülőhelyek. 5 nap múlva már el kéne kezdenünk berendezni a bár részt, mondjuk még nincs is kész, és most kezdtek el gondolkozni, hogy: Hoppáré, lehet meg kéne rendelni a 2. bárnak a teljes felszerelését?!? Hát igen.. kéne... úgyhogy ilyen és ezekhez hasonló dolgokra gondolva dolgozunk, és legalább jókat röhögünk rajta, és mosolygunk:) ez is pozitívum, nemde? A másik dolgok ami nagyon jó történt velem, hogy megtörtént a kiértékelésünk, először saját magunkat kellett kiértékelni, úgyhogy oda már beírtam, hogy ha a cég is rábólint én szívesen lképegetnék tovább a ranglétrán. Ezt végül a főnököm is jóváhagyta, és megírta, hogy nagyon jó főnök válna belőlem, meg, hogy jól be tudom tanítani az új embereket is, ( a következő bárost már javarészt én tanítottam, hálás is érte ) úgyhogy ez is nagyon jól alakult. Megvan a szabink is, 1 hét otthon, 2 hét Mallorcán úgyhogy tökéletes lesz:) Már alig várjuk/várom. Nemsokára élőben is megdumálhatjuk, hogy hogy menneke a dolgok otthon, addig is szép időt és viszlát nemsokára!!!

Új év, új esélyek

2011.03.20. 19:10

Visszajöttünk és egy kis szerencsével, én már báros szerződést kaptam, és a bárban kezdtem el dolgozni, hát mit ne mondjak 1000X jobb mint a szobatakarítás, arról nem is beszélbe, hogy ez legalább szakmám. Plusz egy kis szerencsével pedig úgy alakult, hogy a főnökön kívül én lettem az egyedüli rendes báros, mert a másik felmondott, mert talált munkát magának a szigeten, így már heti/havi sok órában ami itt azt jelenti, hogy elérem a heti 40 órát dolgozhatok és ez nagyon jó, mert a pénz is rendesebben jön, nem beszélve arról, hogy a borravaló is jóval több lett így. Pedig az előttem lévő bárosok még panaszkodtak is, hogy milyen rossz a borravaló... Mondjuk egyenlőre itt most all inclusive van ami azt jelenti többek közt, hogy a vendégek délután 7:30-10:30-ig az alkoholos és mentes italok egy részét ingyen fogyaszthatják. Ilyenkor elég nagy sorok vannak, de a jó bárosok/munkatársaknak köszönhetően ezt gyorsan le tudjuk dolgozni. Úgyhogy egyenlőre így vagyunk, március végével vége az all inclusive-nak, akkor majd kíváncsi leszek, hogy mindez hogyan is alakul. Egyenlőre ennyit rólam, és sok szerencsét nektek!

Ciaooo

Szerző: Acqua

2 komment

2011

2011.02.08. 18:32

 

Sziasztok!

A kellemes és hosszú szabadságunk után visszajöttünk és néhány változás lépett életbe, ezeket mind le fogom írni, csak mint mindig nethiánnyal küszködök/küszködünk. Néhány embernek még tartozom egy levéllel mivel a hosszú szabim ellenére sem tudtunk találkozni, de kicsi a világ:). Egyenlőre ennyi, terveim szerint a jövő hétre már töltöm fel amiket írtam.

Sok szerencsét mindenkinek és jó egészséget 2011-ben.

 

Skót-gael: Nollaig chridheil huibh

Albán: Gezur Krislinjden

Angol: Merry Christmas

Bolgár: Tchestito Rojdestvo Hristovo

Breton: Nedeleg laouen na bloavezh mat

Dán: Glc'delig Jul

Észt: Ruumsaid juulup hi

Finn: Hyvaa joulua

Francia: Joyeux Noel

Görög: Kala Christouyenna

Hawaii: Mele Kalikimaka

Hindi: Shub Naya Baras

Horvát: Sretam Bozic

Ír: Nollaig Shona Dhuit

Izlandi: Gledileg Jol

Japán: Kurisumasu Omedeto

Katalán: Bon Nadal

Lengyel: Wesolych Swiat Bozego Narodzenia

Lett: Priecigus Ziemassvetkus

Litván: Linksmu Kaledu

Magyar: Boldog Karácsonyt

Német: Fröhliche Weihnachten

Norvég: Gledelig Jul

Olasz: Buone Feste Natalizie

Örmény: Shenoravor Nor Dari yev Pari Gaghand

Spanyol: Feliz Navidad

Szerb: Hristos se rodi

Szlovák: Vesele Vianoce

Török: Noeliniz Ve Yení Yiliniz Kutlu Olsun

Urdu: Naya Saal Mubarak Ho

Vietnámi: Chung Mung Giang Sinh
 

 

Pihenés mindenek felett

2010.12.18. 20:38

 

Hazajöttünk szabira, élvezem/élvezzük a csendet nyugit, egyszerűen isteni!!!! Nincs egy marha sem akit hallgatni kell, nem kell a nap minden egyes órájában a hátam mögé néznem, hogy melyik s***rágó munkatársam akar hátbaszúrni, vagy épp keresztbe tenni, úgyhogy két szóval élve: Élvezem a szabadságom! Úgy volt, hogy 2 hetet maradunk aztán irány vissza, de, hogy kerek legyen a dolog változott szinte minden, ezért az ünnepeket még itthon tölthetjük, ez nagyon jó érzés, mivel tavaly úgysem lehettem itthon. Van azért elintéznivaló és fizetniveló bőven, tehát nem csak lustálkodok napestig, van amivel elütni az időt, és ugyebár 6 hónapot nem voltam itthon, ezért az ismikkel/barátokkal mindenkivel találkozni beszélni, ki, hogy van, mik történtek, ugyebár itt sem állt meg az idő:)

Egyenlőre ennyi, később tervezem érdekesebb dolgokkal feltölteni a a blogom, hogy mindenki számára legyen olvasnivaló benne.

Ciaooo

Szerző: Acqua

Szólj hozzá!

Címkék: család otthon

Készülődés haza!

2010.10.26. 17:10

 

Sajnos nem végleg, egyelőre csak szabira de megyünk haza!!!:) Már alig várom, nehezen is bírok magammal a sok észlény és okoska közt. Amióta nem írtam voltak vicces érdekes és meghökkentő sztorik. Az egyik ami nagyon teszett, hogy: Van egy hatalmas bálterme a hotelnak ami belülről ki van belezve, csak a tető új, valami történt régen amit inkább szeretnek elhallgatni, no mindegy is. Tudni kell a hotel láncról, hogy egyfolytában megy a jajveszékelés, hogy kevés a vendég pénz stbstbstb, sokat költünk vízre villanyra, egyebekre, és le akarnak csípni az óráinkból, hát ez a kedvencem. Eddig is tudtuk de most hivatalosan is bejelentették, hogy akkor felújítják. Hát gratula hozzá, ezáltal max az áramfogyasztás lesz magasabb, és több személyzet kell, de ha nem fognak megfelelő programokat szervezni és egyéb látnivalót produkálni akkor sajnos kétlem, hogy itt bármi változás is lesz. De ugyebár ők tudják:).

A másik ami engem nagyon is érintett, hogy a főnököm kevés órát akart adni és ezt ki is jelentette, hogy vagy 8 órával ad kevesebbet mint a többieknek mert én úgyis dolgozok a bárban és ott majd nekem az bejön, hát nem kellett sokat fenyítenem mert eldurrant az agyam, hogy ezt meg ne merje csinálni, mert azonnal megyek panasszal az irodába, és ez megtette a hatását. Észlény, merthogy mással is ezt csinálja, aki dolgozik máshol annak kevesebb órát ad, hát persze, csak sajnos ez teljesen és totálisan hazugság volt. Ennyit róla, ezt az egyet utálom, hogy egyfolytában minden nap meg kell védenem magam, és mindig néznem kell a hátam mögé, és főleg a magyar munkatársaimmal kell vigyáznom, mert ugyebár mi a ha átlépjük a határt azonnal egymás farkasai leszünk, és ez már nem az első példa az életemben. Erről jut eszembe egy jó mondás ami igaz is: Ha külföldön találkozol egy magyarral, húzz be neki egy jó nagyot és ne félj, tudja miért kapta. De erről majd később írok egy teljes bejegyzés, hogy ez mennyire is igaz. Természetesen vannak kivételek nem tagadom, de nem sokkal találkoztam idáig.

Hazamentel: November közepén repülünk haza, úgyhogy megint átutazzuk az egész szigetet, aztán repcsi, Pozsony, autókázás és már otthon is vagyunk, már nagyon-nagyon várom ,hogy találkozzak mindenkivel, és már fél éve nem jártam otthon. Addig is mindenkinek jó egészséget, és aki élőben is hallgatni akar ismeri az elérhetőségeimet.

 

Ciaooo

Szerző: Acqua

Szólj hozzá!

Címkék: szabadság

Zajlik az élet

2010.09.21. 19:18

Más cím nem is jutott most eszembe:) úgyís rég írtam, most is "dióhéjban " egy kis összefoglaló. Nos... Barátnőm kijött, nekiállt pincérkedni, túlvagyunk a kezdeti nehézségeken, én pedig nekiálltam a bárban dolgozni végre...

Nemsokára énis felszolgálok és akkor csupa öröm és boldogság:) Kaptunk egy közös szobát, kitakarítottam kifestettem, egyre jobban kezdjük belakni, ez onnét is látszik, hogy már nem férünk el benne. Voltunk nagy ruhabevásárláson is, ki-ki talált magának kabátot, polót, pulcsit, cipőket, egyebeket. Úgyhogy költöttünk rendesen:)

Sokat jártunk Glasgowba is, volt múzeum látogatás, kedvenc nyugatiasodott kínai kajáldám felkeresése, ahol svédasztal van és rogyásig ehetjük magunkat, és nagyon finom és érdekes kínai, thai, japán, és angol ételeket ehetünk.

Nos hirtelen ennyi, mert szokás szerint sietek, veletek mi a helyzet? Mindenki olyan csendben eltűnt.

Változások

2010.08.02. 18:41

 

Mint ugyebár mindig mindenhol vannak változások, Norbi és Gyöngyvér elmennekL ez nagyon elszomorító, de ugyebár minden rosszban is lehet egy kis jó, így most a barátnőm ki tud jönni, már alig váromJ Megvettem neki a repjegyet, már csak azt sajnálom,h nem előbb. Úgyhogy Ő most a készülődés lázában ég, és minden baja vanJ. Azért megnézném repülés közbenJJJ. Jövő héten fog megérkezni hozzám, kapunk együtt egy szobát , már meg is néztem, hát kell még alakítani rajta, de mire megjön remélem én már ki tudom takarítani és át tudom alakítani úgy ahogy akarom. Úgyhogy szurkoljatok, amúgy munka megyeget, már 4 hete dolgozok off nap nélkül, már érzem magamon, hogy fáradt vagyok, és ingerült… de sebaj, ezen a héten már szentem lesz szabadnapom, elválik.

Hirtelen ennyi, szurkoljatok!!!!

 

Mindennapok

2010.07.20. 17:51

 

 

Kicsit néha ismétlek, ez azért van, mert vannak bejegyzések amiket már előre megírok, de vannak amiket csak a neten hirtelen ötlettől vezérelve. Tehát: Ez idáig otthon nem nagyon találkoztam vele, de itt nagyon nagy számnak számít ha valaki önkénteskedik, otthon viszont még nem nagyon hallottam róla. Nos itt az önkéntesek mindenfélét csinálnak, az én és a külföldiek esetében angolt tanítanak, heti egyszer 1 órában, ez is több mint a semmi és legalább anyanyelvűvel beszélhet az ember. Az egyik munkatársammal járok keddenként, utána pedig egy másik önkéntes tart csoportos órákat, így a keddem az mindig elfoglalt. A könyvtárban kaptunk helyet ahol ingyen lehet még netelni is, jobb esetben wifit is lehet használni . Amúgy nem emlékszem,hogy mondtam volna de itt a fizut is hetente kapjuk, amit dolgozunk hétfőtől – vasárnapig, azt utána való héten csütörtökön megkapjuk, otthon sem lenne rossz ötlet ezt bevezetni. Valamint itt a borravalót megtarthatjuk, itt nem nyúlják le, kivétel ez alól a mi főnökünk… Sok embernek volt az elmúlt időszakban születés napja, volt aki kisebb, volt aki nagyobb összejövetelt tervezett, érdekesek voltak, épp most volt az egyik munkatársamnak ami nagyon megosztotta az itt dolgozókat, nem a lány miatt, hanem mert a főnökünk mindent megtett annak érdekében,hogy mindenkitől ajándékot kapjon és, hogy mindenki ott legyen a születés napján aminek a vége az lett, hogy a szobatársa ment vele és az egyik munkatársa, és út közben találkoztunk velük, mivel mi pedig Andreával tartottunk és az Ő születésnapját ünnepeltük. Egy helyi pubban voltunk, aztán lehetett menni a helyi „diszkóba” is, ami az egyik hotel bárja, egy nem nagyon tehetséges dj-vel és egy annál jobb társasággal. Útközben láttunk ősembernek öltözött lányokat, hawaiis emberkének öltözött srácokat, és iskolás köpenybe bújt fiatalokat, tehát volt minden féleJ.
Jaahhh és egy kis érdekesség, itt a Jager-t Red Bullal higítják és isszák… érdekes… meg még van pár dolog ami otthon kicsit ízlésficamosnak minősülne, de itt ugyebár teljesen normális. Jaahhhh meg a másik dolog, szabim után elkezdtem dolgozni, és úgy jött ki, hogy a következő szabim, csak jövő hét vasárnapra esett, tehát majdnem megvolt a 2 hét egyfolytában… kicsit fárasztó volt már, főleg, hogy nem tudtam magam rendesen kialudni, mert mindig volt valami, és ugyebár reggel nem aludhattam sokáig hanem mindig órára kellett kelni, de legalább tudtam dolgozni és voltak óráim, így is csak harminc valahányat értem elL. Most meg hétfő van, nézem a világkupát, szokás szerint lóg az eső lába, elnézek könyvtárba netelni, aztán kondi, vissza evés és msn.:)
Ciaooo

Csak úgy

2010.07.08. 17:26

 

Rég nem írtam:) ugyebár mindig csúszok, nos szóljatok rám:)

Mostanság elég jó az idő itt, bár így is vannak napok amikor kegyetlenül szakad az eső. Ma éppen szép, de tegnap és azelőtt nem volt valami fényes, így amíg ti otthon élvezitek a 30 akárhány fokokat én a téli kabátomban hali-galizok...

A másik amit írni akartam, hogy itt nagyon-nagy szám önkéntesnek lenni, segíteni az embereken, szemetet gyűjteni, tanítani, külföldieket angolra tanítani, azokat segíteni, érdekes. Nálunk miért nem olyan nagy szám ez? Igazán lehetne egy kedves önkéntes, aki kitakarítaná a szobám:):):) a kocsim stb...

A munkára visszatérve a főnökünk, akit egymás közt csak szőkének hívunk elment szabira most úgyhogy csend, béke, és nyugalom köszöntött ránk, hát nem kellemes??:) Vissza se jöjjön... Hirtelen, ennyit, most gyógyultam fel egy betegségből, úgyhogy megyek szaunázni, hogy kihozza taknyom nyálam... jót fog tenni, zsepi már bekészítve...ppffff

See you!

Villámlátogatás otthon

2010.06.24. 13:21

 

Kaptam egy lehetőséget, hogy egy kis időszakra elmenjek szabira, és igent mondtam, hogy haza mehessek, így aznap gyorsan repülőjegy vétel, egyeztetés, hogy akkor mikor menjek vissza, egy kis huza-vona, hogy ekkor meg akkor… de végül minden rendben le lett zsírozvaJ. Anyunak megmondtam, hogy ne árulja el senkinek, mert meglepiként szeretnék megjelenni, így még a hugimnak sem lett elárulva, hogy megyek hazaJ Olyan jót nevettemJ, neki ezúton is gratulálok az eddigi sikeres vizsgáihoz és kívánok neki sok szerencsét a továbbiakhoz!!!
Aztán megint sikeresen átszeltem a szigetet, 13 óráig a vulkáni hamu miatt le volt zárva a reptér, de az én gépem 16 óra után repült így azt megúsztam, a tervezettnél 30 perccel kb előbb leszálltunk, így már én vártam az ősöket a reptéren és nem ők engemJ. Másnap meglepiként berobbantam barátnőm életébe,  úgyhogy megvolt az öröm. Aztán megint rengeteg élménnyel gazdagodtam, jártunk sokfele, sokat lustálkodtam, motoroztunk, buliztunk, találkoztam és beszélgettem az ismikkel, így újra rengeteg élménnyel gazdagon térhetek vissza a munkához.
Végül ahogy érkeztem úgy mentem is el, csendben felszálltam egy nap a vonatra senkinek se szólva és miközben robogtam a nagy Faluba, közben kicsit szomorkásan de mégis valahol boldogan írom ezt a bejegyzést.

:)

2010.06.05. 18:17

 

A lustaság fél egészség, de én mindig is törekedtem a teljes egészségre:)

Nos úgy alakult, hogy kedden megkérdezték tőlem, hogy nem-e akarok elmenni 2 hét szabira jövő hét hétfőtől? Hát dehogynem! Repülőgépre foglaltam gyorsan jegyet, oda-vissza, és nem is került sokba, pedig ey héten belül voltam:) Aztán szóltam otthon,hogy senkinek se mondják el mert meglepi akarok lenni, hát sikerült:).

2 hét lehet soknak tűnik, de azért gyorsan elrepült, és egyszer csak arra eszméltem, hogy ülök a vonaton és olyan csendben el is húztam ahogy érkeztem:( de ne menjünk ennyire előre. Tehát mi volt otthon? Buli, motorozás:) étterem a bojszóval:) és alvás-alvás, és soksok élmény program találkozni azokkal akikkel össze tudutk hozni akár csak egy órára is, és próbáltam eleget tenni az elvárásoknak is, ide-oda mentem. Ferrari piros autómnak olajcsere egyebek:) meghajtottam, és mennyire jó volt, végre újra kormány mögött ülni, ablak leteker és go. De azért motorral ugyanezt:) Elindultunk és hipp-hopp már Csornán is voltunk:) hogy mennyire élveztem/élveztük.:)

Valamint hoztam egy döntést, lehet Nektek nem nagy szám, de úgy döntöttem, hogy egy kicsit szélesebb körben is megismertetem a blogomat, volt rá igény hát meglátjuk, aztán lehet fikázni, lehet utánam jönni és koppintani, utánozni, és szidni...

Úgyhogy akik most kapcsolódnak be, azoknak: Lentről felfelé kell olvasni a blogot, úgy van az időrendi sorrend:) és kérem a kommenteket, miről akartok hallani milyen dolgokról esetleg, és akkor arról is írok fejezeteket.

Amúgy mi van veletek? Írjatok, telóm megvan e-mailem évek óta ugyanaz, stbstb

Soha többet Rob Roy!!!

2010.05.07. 20:12

 

 

Sziasztok!

Ezt a fejezetet azoknak írom akik reménnyel telve ki akarják magukat próbálni, és a kedves ügynökségük az Aberfoyle-ban található Rob Roy Hotelba akarja őket küldeni! Néhány szóval élve: SOHA!! NE! MEG NE PRÓBÁLD!

Hogy miért is? Következzen egy kis ízelítő:

Adott egy cég, aminek van több tulajdonosa, közöttük egy nő. Akinek van egy 70 év környékén lévő fiútestvére ( Bob ), akinek az eredeti foglalkozása kazán fűtő, Ő neki van egy felesége ( Rosina ) akinek az eredeti foglalkozása hentes. Nos mivel a kedves fiútestvért nem tehette meg gondolom igazgatónak, ezért megtette a feleségét. Probléma megoldva, családon belül maradtak a dolgok…

De! Itt kezdődnek a problémák, előre bocsájtom, hogy semmi bajom a hasonló foglalkozást űző emberekkel, tisztelem becsülöm mindenki munkáját, de ekkora sötét parasztokkal a pályafutásom alatt nem találkoztam… Ott kezdődik a bibi, hogy ha kint akarsz dolgozni, kell egy NI number ( National Insurence ) ez végülis a helyi taj kártya, valamint az adóhatóság fele egy bejelentés, hogy te itt vagy és dolgozol, az pedig a Home Office ami 90fontba kerül. Ha ez nincs meg akkor besorolnak egy akármilyen adósávba, ahol jóval többet kell adóznod. Nos ez az amit már nem csinálnak meg Neked odakint, így már félig-meddig nem hivatalosan dolgozol odakint, nem is beszélve arról, hogy sok pénztől esel el. Ha pedig megemlíted udvariatlan és bunkó elutasító választ kapsz, tapasztalat. Valamint akik jelenleg ott dolgoznak még azoknak sincs, és akikkel én dolgoztam azoknak sem volt. Most az új helyemen csak lestek, hogy ez hogy lehet? Hát így, mivel mi csak külföldiek vagyunk, így sok mindent megtehetnek és meg is tesznek rosszabb helyeken. A másik, hogy ki van írva, hogy mennyit és miből ehetsz, nos ez egy dolgozó férfinek nem elég, mi rájártunk mindig a konyhára és loptuk a kaját, mit képzeltek? Éhes vagyok eszek. De le is írom, valamint a fényképet kérésre átküldöm ha szükséges.

Reggelire:

1X  fajta tojást és 1 adagot belőle ( van tojásrántotta, és tükörtojás )

1X Kolbászka

1X Black Pudding ( véres hurkához tudnám hasonlítani, egy szelet, sütve van )

1X Adag bab

1X Adag paradicsomos szószban paradicsompüré

2 szelet toast vagy kenyér + vaj

Tea vagy Kávé

VAGY

Müzli, 2 szelet toast vagy kenyér + vaj és lekvár

Tea vagy Kávé

Ebédre:

1 darab szendvics

1 leveses tányérnyi leves

Itt a vacsi olyan mint nálunk az ebéd, az a rendes főtt/sült és laktató kaja.

Nos egy kis magyarázat hozzá. Mivel a szerencsétlen bunkók a konyha mögött laknak ezért a férj kijárkál és ellenőrzi, van, hogy Ő csinálja neked a toastot, és osztja ki, hogy csak 2 darabot egyél, mivel 3 darabnál iszonyatos ordítás a jussod még pluszba. Valamint mindenből szigorúan egy adagot ehetsz, és miért is? Hát azért mert utána MINDENT ami így nem fogyott el vágnak ki a kukába, ez kb olyan, hogy nehogy a szegény munkás jól érezze magát, dobjuk már ki. Bacon-t ( sült szalonna szelet ) pl nem is lehet enni, az megy a kukába alapból. Valamint mindenből egy adag, mert megy a magyarázás, hogy a többinek nem jut ( dehogynem van dögivel ) és amúgy is miért eszel annyit? Tejet egyáltalán nem lehet fogyasztani, csak ha angolosan csinálod meg a teát amibe ugye kell egy kis tej. Ebédre leves, és egy szendvics, hát azért ez sem sok, itt is le kell nyúlni a kaját…

Vacsikor meg ott áll a Head chef aki egy kopasz a külföldieket utáló a staff-al nem törődő és akárkit a sárga földig lealázó tapló… Vagy Ő vagy a férj vagy a feleség figyeli, hogy ki miből és mennyit vesz, és azonnal szól ha szerinte túl púpos a tányérod sokat vettél stb. Ez az esti vacsi amúgy az előző este vendégek által el nem fogyasztott kaja, sorsa a vacsid után a kuka. Tehát itt is megvan a taplóság, hogy nehogy jól és komfortosan érezd magad, itt is megy a terror.

A konyhában eleve nem lehet megmaradni, egyfolytában kioktat a fő szakács, és a sárga földig aláz az a tuskó. A mosogatók is Ő alá tartoznak, őket is szét szokta szivatni ha épp olyan a kedve.

Felszolgálni egy kész küzdelem, mert ha a vendég kér valami pluszt azért szabályos harcot kell indítani a Bob ellen, mert vacsikor neki ott kell állnia figyelnie kell mindent, hogy mit hogy merre meddig, mert anélkül nem tudna nyugodtan aludnia, és semmi pluszt, vagy kérést nem enged, merthogy fizessen érte a vendég pluszba, mintha nem fizetett volna érte eleve… A másik meg, hogy sokszor a vendégek azt hallgatják, hogy hogyan káromkodik anyázik szidja a vendégeket és a staffot.

Bárba még úgy ahogy jó dolgozni, de ott is beleugatnak a munkába, mert ugyebár ők mindent jobban tudnak…

A house keeping pedig egyszerűen halál, soha sem lehetsz elég jó, elég gyors, naponta kétnaponta ordítás, hogy szar vagy lassú vagy szar a munkád, ki lesz rúgva az egész staff, és majd Ő RENDEL új staffot, ez így kb szó szerint elhangzott a főnökasszony szájából előttem is. Tehát Ő az embereket már csak rendeli simánJ, jól megy, én rendelni max a kaját szoktam a pincérnél, meg dolgokat a neten… Ha pedig skót, vagy angol staff megy oda, Ő szép és okos ha a szobát is úgy hagyta ott mint ami úgy néz ki, hogy kézigránátot dobtak be, azon elnevetgélnek, szórakoznak, és visszaküldik a külföldit, hogy rakjon rendet utána. Ez is konkrét és megtörtént eset.

Semmi jóra  és segítségre tőlük ne számíts, én még életemben nem voltam ilyen rossz helyen, és ezért kifizetni a közvetítődnek pénzt egyszerűen felesleges, ne menj! Mond vissza ezt a lehetőséget és majd jön egy másik! A másik adalék, 2009 év elejétől az év végéig 65 ember hagyta ott a helyet, köztük én isJ engem kirúgtak mert én kibírtam és maradtam volna, ugyebár a pénz nagy Úr, csak március közepétől lett volna rendes foglalásuk, és addig nem akartak ott tartani és fizetni, majd rendelnek új embereket helyettem is. Azóta mindenki felmondott ott akikkel én voltam, már csak a 2 oszlopos tag van ott... Valamint ehhez a 65 emberhez hozzá tartozik, hogy a staff létszáma kb 14-18 főig terjed, tehát volt, hogy 2 havonta teljesen lecserélődött a személyzet, hát nem gyönyörű??:)

A szállásról meg csak annyit, hogy egy külön álló épület, az csak a személyzeté, egy hosszú folyosóról nyílnak a kis szoba ajtók, amik koszosak, dohosak, előttetek X ember élt ott, nem takarított, és néhány szobában rendkívüli állapot uralkodik, valahol a fűtés sem jó, és ha az épület sarkán van a szobád akkor szinte megfagysz.

A fizetési papírodon pedig mindig az fog szerepelni, hogy te havi  1 órát dolgoztál és azért kaptad az a fizetést, tehát még csak rendesen utána sem tudsz számolni, biztos, hogy átvernek, és ha megemlíted akkor csak morgás és bunkózás jár cserébe. A kajáért napi 1 fontot vonnak,  amit ugyebár lekorlátoznak, hogy a maradékból miből mennyit ehetsz, és ami nem fogyott el az repül a szemétbe, a szállásért kb napi 4 fontot vonnak le, így havonta 120 font a szállás és + 30 a kaja, tehát 150 fontot vonnak le.

A borravalót a house keepen, már nem találod pl a szobában, mert a kedves férj mindig körbe megy és összeszedi az összeset, hogy aztán tömött zsebekkel menjen vissza a recepcióra, és mindig véletlenül akkor szoktak elmenni bevásárolni maguknak, nem érdekes? A felszolgálásnál  kiraknak egy kis kosárkát, abba dobják bele még a vendégek amit gondolnak, de ez amíg elér a recepcióra már megcsappan. A bárban pedig egy pohárba kell dobni. Sehol sem tarthatod meg a borravalót, pedig az egy komoly összeg lenne, nem is kellene hozzá nyúlnod a fizudhoz, abból kényelmesen meg tudnál élni, de majd ők elosztják! Igen! 2 havonta kapsz 20-30 fontot… Ezt egyszer kiszámoltuk ha jól emlékszem havonta 1000!!! Fontot LOPNAK el a személyzettől ezáltal.

Hogy miért megy a hotel? Azért mert utazási irodák szerződésben állnak a gazdasági társasággal ( amit írtam az elején, van 3 vagy 4 hoteljük ) és azok küldik mindig oda a coach-okat ( buszos kiránduló nyugdíjasok, idősek ) akik reggeliznek, aztán megnéznek valamit és vacsira visszaérnek. Ők vannak hétfőtől péntekig, péntek-szombat- vasárnap pedig dinner dance, hétvégére odaérkező a fáradt gőzt kieresztő vendégek, akik jól berúgnak és jól érzik magukat, és jó borravalót hagynak, ami ugyebár nem a te zsebedbe megy…

Nos, ezt szeretnéd? Ordítás megalázás, feleslegesen kidobott pénz az ügynökségednél, félig hivatalos munka Skóciában, totális megaláztatás, és semmi lehetőség? Ráadásul a megkeresett pénzed sem fizetik ki rendesen? Akkor hajrá!!!

Kérdéseitekkel nyugodtan keressetek itt!

Sok szerencsét és jó egészséget a külföldön szerencsét próbáló, és már kint dolgozó magyaroknak!

Folytatás:)

2010.04.29. 18:56

 

Üdv Újra!

Nos már egy ideje melózok itt, rendes az egész hotel személyzete, a főnökség is kivétel ez alól az én főnököm, nade valahol minidg kell lennie egy seggfejnek, de hogy pont én fogjam ki?!? Ő róla annyit, hogy házas, a férje is itt dolgozik, de az egész hotel tudja,hogy a karbantartóval félrekúr. No mind1, amellett, hogy sötét tapló, még egy erkölcsi nulla is. Amúgy itt rendesen ellátnak minket kajával, van, hogy végez a konyha a vendégekkel, és hívnak minket, hogy menjünk, és tömnek-tömnek, hogy együnk még ezt és azt. Itt nem sajnálják mint az előző hotelban. De arról írok még bővebben, hogy más ne essen abba a hibába, és ne menjen oda...

Szóval épphogy végeztem a kajával, csörög a telefon, hogy menjek le desszertért:) Hát nem haláliak?

Azóta meg már kiváltottam a bérletem a helyi fitnessz terembe, ahol korlátlanul használhatom a fitnessztermet, az úszómedencét és a szaunát, és ingyen adnak törülközőt. Hát igen, lehet másképp is csinálni, nem úgy mint otthon. Sokszor mindig rácsodálkozok, hogy hát igen lehet másképpen, jobban és egyszerűbben csinálni, nem kell mindig a népet leszivatni valami hülyeséggel.

Leadtam a barátnőm önéletrajzát, remélem most már minél előbb jöhet Ő is és együtt lehetünk, még teszek ez ügyben lépéseket.

Nos hirtelen akkor ennyi, most már beindítom a motorokat, és gyakrabban fogok jelentkezni. Legyetek rosszak!!!

 

Ciaooo

Szerző: Acqua

1 komment

II. felvonás

2010.04.10. 17:58

 

Sziasztok Újra!

 

Nos úgy alakult, hogy csütörtökön 22 órakor jött a hívás,hogy akkor vasárnap repülök, és hétfőn tudok-e kezdeni? Mivel gondolkodni sem nagyon volt időm, és erre a helyre szerettem volna már kijutni még anno ezért igen-t mondtam. Már csak egy dolog ( vagyis inkább valaki ) volt aki otthon tartott, de megoldjuk a dolgot:) Nemsokára... Így úgy alakult, hogy vasárnap repültem, hétfőn már dolgoztam is, és így nekivágtam újra, kaptam egy Litván szobatársat, és egy 2 tv-vel, kis hűtővel, és playstationnal felszerelt szobát, amihez még egy fürdő is jár. Szuppper!!! A hűtőben pedig csakis alkohol volt amikor megérkeztem, ezért vettem bele még én is alkoholt, no meg kaját is:) Ugyebár nem illik a helyi szokásokkal ellentétes dolgokat csinálni már az első napokban. Hétfőn nekiálltam dolgozni, de mivel én már megkaptam a kiképzést az előző helyen, ezért ez már könnyebben ment, és nem kellett annyit tanulnom sem, kemény alapokkal rendelkeztem. Az első héten csak 38,5 órát dolgoztam, és 1 szabadnapom volt, szerettem volna többet is dolgozni, de így alakult, majd itt legalább lehet túlórázni is. Még egyenlőre felfedezem a várost, megnéztem már a helyi ,,konditermet”, ott van az uszi is és szauna is, és egy elég korrekt havidíjon használhatom az egész kócerájt. A város és a környéke amúgy képeslapra illő hely, csodálatos!!!! Ugyebár itt a tenger, kis halászhajók, sirályok dögivel, és a helyi kis pubbok, tetszik!

Hirtelen akkor ennyi, de mostantól újra jelentkezek, és amik elmaradtak azokat a dolgokat is kiírom magamból végre.

Ciaooo

 

Adósotok vagyok

2010.01.30. 18:28

 

Igen, adósotok vagyok, elcsúsztam, és nem teljesítettem az ígéretemet:(

Ez most nem mentegetőzés lesz, nem akarok és nem fogok, lustálkodtam eleget, dolgom is volt, és rengeteget utaztam, ( Velencei tó, Velence, Piliscsaba, Székesfehérvár, Győr, Kapuvár, Ausztria ) rá kell jönnöm, hogy imádok utazni:) De nagyon, de egyedül?!?! Ááááhhhhh...

De visszamenőleg mesélek még, hogy mik történtek mik értek kinnt, és elterveztem, hogy írni fogok a kinti munkavállalással kapcsolatban, hogy mire és kikre kell vigyázni. Ugyanis az én álláspontom szerint amint átlépjük a határt magyar magyarnak az ellensége lesz, de akkor ha kinnt ismeri meg az embert a másik magyart, ha már előtte is ismerte akkor kisebb rá az esély de akkor is fenáll a dolog. Érdekes lesz és sokan felháborodnak rajta, de ugyebár akinek inge nyugodtan vegye magára!!! Nos... én mentem öltözködni,

Ciaooo

Búék!

2010.01.08. 00:49

 

Sziasztok!

 

Ahogy itt mondanák:

Happy New Year!

Boldog Új Évet Kívánok!

A blog írását nem fejeztem be, amíg otthon leszek addig is írom az élményeket, történéseket visszamenőleg. Valamint néhány érdekes dolgot a külföldi munkavállalás pozitív és negatív dolgaival kapcsolatban. Addig is sziasztok!

Valamint ha valakinek kérdése van, a nevemre klikkelve üzenhet, vagy írjon hozzászólást. Az ismik pedig úgyis tudják,hogy hogyan érhetnek el.

Ciaooo

 

A szerdai nap után korábban lefeküdve, ( hajnal 4-kor már ágyban voltam esküszöm!!:) ) Egy kicsit megfáradva de sikeresen korábban felkeltem mint tegnap, elkészültem ( már vagy huszoniksz éve ), és indulás Falkirkbe, a The Falkirk Wheel-hez. ( jelentése: A Falkirki kerék, lényege, hogy 2 folyó ( inkább mesterséges csatorna ) találkozik, csak nagy a szintkülönbség, és nem zsilipes rendszerrel oldották meg, hanem megmutatták a világnak, hogy mekkora vagányok is valójában. Lényeg az, hogy készítettek egy liftet, úgy néz ki mint egy 8-as, az alsó szárába bemegy a hajó, elforog a tengelye körül, és már hopp fent is van az ember, közben viccelődik az idegenvezető, videó vetítés van, végül fent megfordul a hajó és a folyamat ismételt lezajlása után „beparkol”, és mindenki mehet a dolgára. A világon az egyetlen, és nagyon alacsony energia fogyasztása van, majd utána nézek, és leírom. Egyébként irgalmatlanul hideg volt, és szokásához híven megint esett az eső. Már meg sem lepődök és eléggé megszoktam ahhoz, hogy ha látom, hogy esik, csak felteszem a kapucnit, és megyek… Ezek után Stirling, ahol már sokszor jártam, és mivel még mindig kegyetlen hideg volt és szakadt az eső, így a plázában vásároltunk, utána pedig a könyvtárban megvártuk a buszt és indulás haza. Este a szokásos 17 órai kezdéssel vacsi, aztán a szobámban siestáztam, filmet néztem, és a blogomat írtam előre megJ.

Ünnepek

2009.12.28. 03:56

Sziasztok!

Kellemes Ünnepeket szeretnék kívánni Nektek!

Blogbejegyzés hamarosan:), szerintem ma teszek fel újat!

Addig is egyetek sokat, Boldog Karit, és kívánok mindenkinek egy: Szebb, Boldogabb és Sikeresebb Új Évet!

 

Ciaooo

 

Végre eljött a szerda, és irány Killinbe és a Famous Grouse whisky lepárló üzembe. Előző este csaptunk egy „kis” bulit, mivel visszajött a szabiról egy magyar párocska, „kevéske” pálinkával, túró rudival, magyar hagymával és zsírral ( a vámosok mekkorát nézhettek már amikor az üvegek mellett tömb zsír és hagyma volt?!?:) ) ennek hatására a reggeliztető chef elaludtJ, pedig mi mondtuk neki, hogy a házi törköly pálinka és a házi ágyas fogyasztása nem egymás után, és nem üvegből, valamint nem nagy kortyokban történik, hanem kis pohárkából kis kortyonként, meg a folyosón nem kerítésszaggató de angolfingató hatása az lesz ha így issza tovább. Nos a végén már fingani sem bírt…, így felnyaláboltuk a földről betessékeltük a szobába, töltöttünk magunknak és közben azon röhögtünk, hogy egymás után hányszor és milyen hangos puffanásokat hallunk a szobából… Ehhe-ehhe, nem bírtaJ a jó kis hazait. Nos valami folytán nekem is sikerült a tervezettnél 1 órával később kelnem, ( biztos nem volt elég hangos az ébresztő ), így egy kicsit megkésve, de elértem a busztJ. Irány Killin, szokás szerint szakadó eső, de végül csodálatosan szép tájakon keresztül megérkeztünk. Kaptunk 30 percet, hogy egy hatalmas egysávos gyalogúttal nem rendelkező hídon rohangálva fényképeket készítsünk. Volt amikor nehezen fért el a járókeret és a kamion egymás mellett, gondolom túlterhelt volt a busz, és a sofőr eme humánus módját választotta a teher csökkentéséreJ, végül nem sikerült, mivel 6-an voltunk magyarok és kellőképpen sok szem volt ahhoz, hogy a mammerek és papik szemmel legyenek verve ŐőŐőőő azaz tartva,hogy ne legyen bajuk.  Ezek után mentünk A Kánaánba, azaz a The Famous Grouse whisky ( jelentése: A híres siketfajd ) lepárló üzemébe. Előtte egy kis érdekesség a whiskykről.

Előtte egy kis érdekesség a whiskykről. 2 fajta írásmódja létezik, whisky és whiskey. Ha whisky-t láttok kiírva, az Skóciában vagy Kanadában készült whisky, ha whiskey-t láttok az üvegen akkor azt Írországban vagy Amerikában készítették, valamint ha ezt látjátok WwWhHIiSKkEeYY, akkor valószínűsíthetőleg az üveg már üres és nem hiszem, hogyha iszol még egy pohárral/korttyal akkor rá tudod fogni-e a nyusziraJ Készítésük alapján megkülönböztetünk blended ( kevert whisky-t, ennél malátát és gabonát kevernek ) single malt ( kizárólag egyfajta árpamalátából készülhet ), és grain ( gabonából ) készült whisky-ket. Hirtelen ennyi jutott eszembe, a whisky készítése már valahogy nem…                                      

Megvettük a jegyeket, fényképezkedtünk a szobor előtt, aztán haraptunk gyorsan valamit és kezdődött az üzemlátogatás. Végigvezettek minket a készítési folyamatokon, utána kötelező kóstolás volt előírva, aki ezt nem tette meg annak jaj volt, így a csoport úgy megijedt, hogy az első pohárka után megkérdeztük, hogy akkor az a karton ugye még ránk vár??:) Volt is nagy nevetésJ. Ezek után a családot mutatták be egy videón, és a kezdeteket, majd egy teremben ami mozgásérzékelőkkel volt ellátva, és hatalmas kivetítőkkel mi voltunk a siketfajd, és széttárt karokkal repülést imitálva próbáltuk meg elkapni a hangjegyeket. El tudtok képzelni, kb 35 embert egy teremben széttárt karokkal röhögve kalimpálva? Már épp azt vártam, hogy mikor jönnek és kísérnek be a kórtermekbe minket. Végül hol máshol lett vége a látogatásnak, mint a gyár ajándékboltjában, ahol még annyira sokkhatás alatt voltunk, hogy kértünk még kóstolót, és hoztak néhány üveggelJJJ. Úgyhogy elmondhatom, hogy veszedelmesen jó csapattal voltam, és végignevettük az egészet.

Ezek után indulás vissza, aztán vacsi és irány a Forth Inn, a falu ingyenes wifivel rendelkező kocsmája, ahol sikeresen bemutatkoztunk és megismerkedtünk egy magyar sráccal, és neteltünk. Néhányatokkal beszéltem is, valamint billiárdoztam, és kipróbáltam a bodzás sört, itteni nevén a Cider nevű ( ez végülis gyűjtőneve az itteni ízesített söröknek ) sört is. Így eltelt ez a szerdai nap is.

Nem lettetek elfelejtve

2009.12.10. 16:16

Sziasztok!

Rengeteg új élménnyel gazdagodtam, sok dolog történt velem, zajlik az élet kő keményen, csak időm nem volt megírni még a dolgokat:) Úgyhogy türelem blogbejegyzést terem:) Viszont egyesek kettesekkel karöltve elfelejtettek, vagy el akarnak felejteni, mintha nem is léteznék... érdekes... erről is fogok írni egy bejegyzést, hogy ki mire készüljön fel amikor kimegy külföldre dolgozni, valamint arról is, hogy mire számítson a mellette dolgozó magyar kollégáktól, érdekes lesz és meghökkentő...... garantálom...

Glasgow-i kirándulás

2009.12.03. 17:36

Végre szabadnapom volt, mostanság 6 napokat dolgozok egy héten és már kezdtem kicsit sokallni... De elérkezett!!! Megbeszéltem a recepción, hogy kérdezzék meg a coach-t, ( ejtsd: kócsot, jelentése: kocsi , így hívják itt az utazó csoportokat) hogy melyik hova megy. 3 csoport volt itt, az egyik épp szabadnapot tartott a faluban, úgyhogy az kilőve a másik pedig Stirlingbe ment, nemrég voltam ott is már sokadszorra, a 3. Glasgowba ment, nahhh akkor velük megyek, vagyis megyünk, mivel Máriával mentünk egy kedves magyarral, aki már egy ideje itt kint élvezi a manager „vendégszeretetét”. 9-kor volt indulás nekünk pedig ugyebár 9óra30kor volt reggeli, úgyhogy a reggeli félig kimaradt, pótoltam hát a hűtőből kölcsönvett szendvicsekkelJ. Elindultunk, közben két buszvezetőnk volt, no nem egyszerreJ, a fiatal vezetett az idős volt a navigátor és az idegenvezető. Út közben mondta, hogy most merre nézzünk, mi volt vagy van ott, mit kell/kellene látni, Glasgowról adott infókat stb. Megérkeztünk, aki akart azt kitették a bevásárlóközpontnál, mi pedig mentünk tovább a Kelvingrove Parkba, miután buszból megnéztük a város jó néhány nevezetességét, és érdekességét. Ott aztán megnéztük először is a Museum of Transport-ot, a Közlekedési Múzeumot, ahová ingyenes volt a belépő!! Csak adományozási alapon lehetett fizetni 1 vagy 2 fontot vagy 2 eurót. Manapság már Old Timer-nek számító vasúti mozdonyokat, kocsikat, villamosokat, bicikliket, motorokat, autókat néztünk meg, valamint hajó maketteket, és egy berendezett régi kis utcát, a régi kis boltokkal együtt, itt még volt mozi és metró is berendezve amit megnéztünk. De visszakanyarodva az autókra volt még Trabant is!!!! Itt már múzeumban van otthon meg még közlekedünk veleJ, úgyhogy Zotyi gondoltam rád és sok képet készítettem, a trabit is lefényképeztem hátha nem látod otthon azt a 3-at ami vanJ. Csináltunk emlékérmét is, én szerencse emlékérmet préseltem magamnak. Nagyon-nagyon jó volt, és érdekes, a végére egy kis szomorú történet is volt, volt egy kiállítás a repülőkről és kiállítva néhány fénykép és darabka egy repülőgép roncsaiból. Ez volt a Lockerbie katasztrófa 1988. 12. 21-én 19 óra 03-kor történt, egy bomba robbant a gépen megölve ezzel 259 utast és a 11 fős személyzetet, nos nekik ki volt állítva egy emléktábla is, és ahogy sejtettem megtaláltam rajta azt a 3 nevet ami miatt számomra/számunkra szomorúvá válik itt ez a történet: Roller Edina ( 5 ), Roller Zsuzsanna ( 27 ), Roller János ( 29 ). Nos 3 honfitársunk is a gépen utazott, és tudtommal azóta is húzódik a szeretteik kártérítése, cáfoljatok meg kérlek ha már vége a hercehurcának.

Ezek után kiléptünk az ajtón és amit az elején nem említettem, hogy esett az eső már az indulástól kezdve, és később egész napon át tartott ez az állapot. Átsétáltunk a Kelvingrove Art  Gallery and Museumba, Kelvingrovei Művészeti Galéria és Múzeum, és itt is felajánlásos alapon „megvettük” a belépőinket, aztán irány!!! Sokféle művészeti égből, rengeteg országból voltak ott képek, portrék, szépen elmagyarázva, hogy mit nézünk a képeken, mi volt rajtuk változtatás, esetleg milyen sorsuk volt, és a termekben gondoltak kicsikre, nekik kirakó volt, ahogy a festményen szerepelt egy híd úgy kellett összerakni, vagy egy városrészlet néhány épületét. A nagyoknak pedig játékos formában festménybemutatás érintőképernyős fejhallgatós képernyőkön. Közben más termekbe érve más földrészekre, más korokba, más öltözködési stílusirányzatokba csöppentünk. Megnéztük a Föld állatait is, az ember és néhányunk őse is ott volt közöttükJ. Láttam kitömött oroszlánt, zsiráfot, oroszlánt, teknőst és még rengeteg vízi és szárazföldi állatot. A kedvencem egy dino csontváz volt, épp támadóállásba beállítva, közben lehet szerencsétlen növényevő volt... Sokat jöttünk-mentünk nézelődtünk aztán eltelt az idő, így buszra vissza, irány a bevásárlóközpont, felszedtük a shoppingolókat, elköszöntünk az idősebb vezetőnktől, mert velünk már nem jött vissza, inkább hazament. Aztán irány haza. Közben nézelődtünk és a szakadó esőben megláttuk a másik angol különlegességet, néhány embert vagy rövidgatyában vagy pólóban vagy a kettőben egyszerre flangálni a városban. Hogy fagynátok meg.......

Végül megérkeztünk, vacsi a megszokott katonás időben, 17 órakor, utána Máriával besétáltunk a Forth Inn-be a falu hangulatos kis kocsmájába netelni egyet, mivel itt fogyasztás után ingyen lehet használni a wifit. Beszélgettem néhányatokkal, megkaptam az észosztást, hogy miért nem árulom el már a blog oldalam címét, de tartottam még magam. Utána szüleimet megleptem egy webkamos videó hívással, és megmutattam az új frizumat is, meséltem nekik, élőszóban, hogy mi történt velem az elmúlt időszakban, aztán megmutattam nekik a Pub-ot. Hogyha gondoljátok, azt másnak is meg tudom mutatni, drága mulatság lesz, de egy ilyet megéri megnéznetek élőben, szőnyeggel leborított kis különterem kandallóval, benne pattogó tűzzel, HHHHhhhhhmmmmmmmm és mellette lehet beszélgetni iddogálni, ha pedig átmegyünk a fő pub részbe ott billiárdasztal fogad minket és régi pubos feeling és élmény. Nagyon szééééép. Ezek után visszaindultunk Máriával a holdfénnyel megvilágított kis úton, és mivel már reggel óta szakadt az eső a folyó úgy kiöntött, hogy az útról egy ugrással már csobbanni tudtam volna, mezők és néhol már az autóút is el volt öntve, de mi hazavergődtünk, igaz, hogy most a cipőm az elektromos fűtőtest alatt pihenget......:) Aztán a szokásos házalások/szomszédolások, egymás ugratása, és szép lassan aludni térünk, mire ezekhez a sorokhoz érek itt 23:20 van, otthon pedig ugyebár 00: 20, az egy órás időeltolódás miatt. ( ugyebár néha előre dolgozok néha )                                               

 Úgyhogy jó éjt nektek!!!

 

Érdekességek

2009.12.01. 18:24

Némi érdekesség amit gyorsan le kell írnom nektek mert utána már lehet fel sem fogom kapni rá a fejemet, mert annyira megszokottá válik.

A mosdóban és nagyon sok helyen 2 csap van ugyebár az egyik a forró ami annyira forró, hogy éget is, a másik? Nem hagyom rá a fantáziátokraJ, a hideg. Nos mit teszünk ha kezet akarunk mosni rendesen?? Nem!Nem!! Nem egyik vízsugártól kapkodjuk a másikig a kezünketJ. Dugó bedug, csapok megnyit és hadd szóljon, nesze neked annyit hangoztatott környezetvédelem és vízspórolás, és édesvízi készletek... Már amúgy sok helyen átálltak az egycsapos rendszerre, de még rengeteg helyen van a 2 csapos módi.

A másik, hogy a konnektorok itt háromlyukúak, de amint itt már megtudtam ugyanaz mint nálunk, a harmadik csak egyfajta biztonsági kapcsoló ( villanyszerelők kövezzetek meg nem értek hozzá annyira ). Hallottam rá már egy jó magyarázatot is, hogy: Egy kisgyerek 2 hajcsatot bele tud dugni, de 3at? ... amelyiknek már annyi ideje volt, hogy 2-vel megerőszakolta a konnektort otthon az már a 3-nak is elveszi szerintem a szüzességét:D De nem lennénk magyarok ha nem lennénk annyira találékonyak, hogy még a jég hátán is.... nos, toll vagy villa, a 3. lyuk megerőszakolására és voilááááá müxik, én meg vettem inkább 2 db átalakítót, a fene aki ezzel játszikJ.

Aki ki szeretne jönni otthon nehogy vegyen több 1000 Ft-ért átalakítót és a reptéren se vegyen. Akárhol bemegy egy éjjel nappali szerű boltba, vagy a postára és ott tud venni 2-3-4 fontért!!! Drágábban nehogy vegyen, valamint vigyázzon, mivel van átalakító ami 1 amperes biztosítékkal van, ez csak a borotválkozó gépre jó ( shaver ), ami kell a mindennapokhoz az 13 amperes. A neve pedig travel adapter, vagy adapter with 2 pin ( adapter 2 tüskével ) így nagyon egyszerűen kifejezve is lehet kérni.

Még egy kis érdekesség az étteremből, hogy a leveses kanaluk kicsi, szinte teljesen kerek, és csöppnyit mélyített, amit pedig mi használunk otthon kifejezetten leveses kanálként azt ők desszertes kanálnak használják. Majd kérek kölcsön és viszek haza mutatóba.

Először egy kis mértékegység utána egy kis érdekesség az itteni alkoholfogyasztásról és azok szabályozásáról. Itt nincs korsó és pohár mint nálunk otthon itt pint van amit pájtnak ejtenek és az 568 ml, ez az ami nálunk otthon a korsónak felel meg csak nálunk otthon az ugyebár 500 ml. A half pint pedig ugyebár 284 ml. Ha valaki rövidet kér azt 25 és 50 ml-es adagokban adjuk, bár már láttam 35 ml-es adagolót is. Otthon ez 20 ml azaz 2 cent vagy 40 ml azaz 4 cent.

Az angol kormány találmánya pedig, hogy megalkotta az units rendszert ezzel próbálva bizonyos keretek közé szorítani az angolok-skótok piálását. Ez úgy néz ki, hogy például  vegyünk egy 5%-os alkoholtartalmú egy pint sört ( 568 ml ).

Kiszámolása: ( 568X5 ) / 1000 = 2,84 units

Ugyanez 25 ml whiskynél aminek 40%-os alkoholtartalma van: ( 25X40 ) / 1000= 1 units

Valamint, hogy tiszta legyen a kép megadták, hogy egy nőnek, egy férfinak mennyi a még egészséges units fogyasztása egy nap, ennek utánna kell néznem ez most fejből nem megyJ. Részint ez is benne volt a helyi trainingben, de, hogy ezeket fejből le sikerült írnom már nem volt hiába.

Akkor most kövezzetek meg, de leírnám ezzel együtt a jövőt is Magyarországon:

Az utca kivételével mindenhol TILOS A DOHÁNYZÁS!!! Minden zárt térben tilos, értsd: bárbanJ, étteremben, pubban, váróteremben, így este amikor elszabadulok egy nap után a bárból nem húzok magam után füstfelhőt. Úgyhogy szokjatok hozzá kincseim otthon, nem kell majd vágni a füstöt C vagy D nevezetű szórakozóhelyeken. Hogy ez nekem mennyire tetszik, el sem tudjátok képzelni...:) A dobozokon pedig a figyelmeztető feliratok mellett elrettentő fényképek is kint vannak, hogy mi lesz ha ezt szívod, milyen egyéb betegségek érhetnek. Összegezve a fényképeket, aranyosak, boncolt tüdő, boncasztalon fekvő ember, elfeketedett fogak, ráncos kéz, stb…

Valamint a hotelszobákban alapfelszereltség a vízforraló és hozzá egy személynek mindig 2 tea, 2 kávépor, egy tucat cukor, és teasütemény, valamint hozzá a csésze. Hheeehhh a vízforralót lecserélném merülő forralóra, az ablakokra rácsokat, még egy-két módosítás, és máris más „vendégkört” is lehetne fogadni.

Valamint az autókban a kormány jobb oldalt van, de a szabályok maradtak, így nem kell keresztülnézni az anyósonJ vagy a sminkelő barátnőn a jobb kéz szabály betartsa érdekében. De ez miatt a sávok is felcserélődtek, mivel ha úgy lenne mint otthon akkor a vezető az út széléhez lenne közel, de mivel a sávokat is megcserélték, ezért ugyanúgy mint nálunk a vezető van az út közepe fele. Valamint a körforgalomban is az óramutató járásával ellentétes irányban haladnak. Remélem érthető voltamJ.

Valamint az angolok/skótok a fekete teát kevéske tejjel isszák. Így krémesebb lágyabb ízt ad a tea. De ezt sok filmben láthatjuk is.

A tipikus angol reggeli pedig bacon-ből, rántott és tükör tojásból, black pudingból ( ami az otthoni véres hurkához hasonló ) paradicsompüréből, babból paradicsomos szószban, és kis sült kolbászkákból áll. Valamint pirítós, vaj, narancslé, almalé, eper és narancslekvár, szilva és grapefruit kompótból áll még, és elvétve müzlikből. Hozzá tejet, teát és kávét, narancs és almalevet fogyasztanak.

Remélem tetszett, hirtelen ennyit tudtam összeszedni, de még lesz folytatása úgy érzem…

 

Szerző: Acqua

2 komment

Orvoslátogatás

2009.11.27. 19:56

Ahogy a címben is benne van, IGEN! Ezt is összehoztam. Egy vasárnapi napon felkelés után a falnak támaszkodva reccsent egyet a nyakam és kész…. Jobbra nem tudtam fordítani a fejem, így csütörtökön elmentem dokihoz. A hotelhez képest a falu első háza az orvosi rendelő és egyben patika is. Nálunk a recepción megkérdeztem, épp olyan nap volt, hogy nem kellett előzetesen időpontot egyeztetni így csak beestem, kitöltöttem egy formanyomtatványt, és vártam a dokira. 10 perc múlva én kerültem sorra, bekísért a rendelőbe, elmondtam neki, hogy: Bocs, de nem a helyi erőt képviselem, és az angolom nem perfekt, de azért megértjük majd egymást. Kedvesen biztosított róla, hogy semmi probléma, majd lassabban fog beszélni, és nem hadar, úgyhogy innét már látszott, hogy nem én voltam az első külföldi betege. Elmondtam a panaszom, megvizsgált, felírta a gyógyszert, amúgy idegbecsípődést állapított meg, és mehettem a patikába. Mire odaértem már ki volt készítve a gyógyszer, kifizettem és by-by. Itt ahogy látjátok elég gördülékeny volt a rendszer, és bivalyerős fájdalomcsillapítót kaptam, amit már ott eldöntöttem, hogy nem fogom beszedni mind… amúgy 21 napos adag volt. Végül következő hét vége fele elmúlt a fájdalom. Addig én voltam a helyi rokkant és terminátor, mivel jobbra csak úgy tudtam nézni, hogy a felsőtestemmel fordultamJ, úgyhogy kaptam is érte eleget, de sebaj, elmúlt, és remélem soha többet.

Közben amúgy dolgoztam, vártam az első fizumat, mivel itt általában heti fizetés van, természetesen én kifogtam azt a helyet ahol havonta fizettek. Nekiálltam laptopot keresni, végül találtam is egy nekem megfelelőt, bementem Stirlingbe a boltba, de nem volt készleten, így  a srác ajánlott még néhányat, és az egyiken átsiklott, de megláttam a tulajdonságait, és végül megnéztük, és sok mindenben jobbnak bizonyult az általam kiválasztotthoz képest, … árban is…, de végül azt választottam. Úgyhogy aznap pénteken meg is vettem, és hétfőre már a boltban várt, csak nem tudtam elmenni érte, és hét közben aki ment Stirlingbe, az egyik emberke a számlát hagyta itt, a másik lekéste a busztJ úgyhogy el voltam átkozva vele, amúgy a mobil netet már pénteken megvettem így az a szobámban röhögött addig. Végül pénteken volt szabadidőm, de csütörtökön Feri is bement a városba, és Ő el tudta hozni, úgyhogy : Kössz Frank! Így végül sokat várva de megkaptam, és inéttől kezdve elkezdhettem újra száguldozni a világhálón. El sem tudjátok képzelni, hogy milyen érzés 1 hónapon keresztül heti 1 órákat netelni, azt is 3 fontért egy lassúcska gépen a Postán… így már arra sem kell költenem, kényelmesen a szobámból is meg tudom nézni a mailjeim, feltéve ha nem rossz az idő és az égiek is úgy akarják. Amúgy egy piros betűs szolgáltatóét használom, és havi 1 giga letöltéséért fizetek 15 fontot, nem a legjobb, de jó lesz ez is. A neve aranyos: TopUp & Go ( az én fordításomban: tölsd fel és menj/netezz ).

Közben kérdezgetik otthon, hogy mi itt a helyzet, mivel a híradásokban hatalmas esőzéseket mondtak ide, árvizet és stb… Nos, a helyzet az, hogy jobban esik, árvíz van, a zsákokat kikészítették a faluban a boltok bejáratához, sokan gumicsizmát húztak és az élet megy tovább, semmi különös, ez itt már megszokott.

 

Szerző: Acqua

2 komment

Címkék: orvoslátogatás