Végre eljött a szerda, és irány Killinbe és a Famous Grouse whisky lepárló üzembe. Előző este csaptunk egy „kis” bulit, mivel visszajött a szabiról egy magyar párocska, „kevéske” pálinkával, túró rudival, magyar hagymával és zsírral ( a vámosok mekkorát nézhettek már amikor az üvegek mellett tömb zsír és hagyma volt?!?:) ) ennek hatására a reggeliztető chef elaludtJ, pedig mi mondtuk neki, hogy a házi törköly pálinka és a házi ágyas fogyasztása nem egymás után, és nem üvegből, valamint nem nagy kortyokban történik, hanem kis pohárkából kis kortyonként, meg a folyosón nem kerítésszaggató de angolfingató hatása az lesz ha így issza tovább. Nos a végén már fingani sem bírt…, így felnyaláboltuk a földről betessékeltük a szobába, töltöttünk magunknak és közben azon röhögtünk, hogy egymás után hányszor és milyen hangos puffanásokat hallunk a szobából… Ehhe-ehhe, nem bírtaJ a jó kis hazait. Nos valami folytán nekem is sikerült a tervezettnél 1 órával később kelnem, ( biztos nem volt elég hangos az ébresztő ), így egy kicsit megkésve, de elértem a busztJ. Irány Killin, szokás szerint szakadó eső, de végül csodálatosan szép tájakon keresztül megérkeztünk. Kaptunk 30 percet, hogy egy hatalmas egysávos gyalogúttal nem rendelkező hídon rohangálva fényképeket készítsünk. Volt amikor nehezen fért el a járókeret és a kamion egymás mellett, gondolom túlterhelt volt a busz, és a sofőr eme humánus módját választotta a teher csökkentéséreJ, végül nem sikerült, mivel 6-an voltunk magyarok és kellőképpen sok szem volt ahhoz, hogy a mammerek és papik szemmel legyenek verve ŐőŐőőő azaz tartva,hogy ne legyen bajuk.  Ezek után mentünk A Kánaánba, azaz a The Famous Grouse whisky ( jelentése: A híres siketfajd ) lepárló üzemébe. Előtte egy kis érdekesség a whiskykről.

Előtte egy kis érdekesség a whiskykről. 2 fajta írásmódja létezik, whisky és whiskey. Ha whisky-t láttok kiírva, az Skóciában vagy Kanadában készült whisky, ha whiskey-t láttok az üvegen akkor azt Írországban vagy Amerikában készítették, valamint ha ezt látjátok WwWhHIiSKkEeYY, akkor valószínűsíthetőleg az üveg már üres és nem hiszem, hogyha iszol még egy pohárral/korttyal akkor rá tudod fogni-e a nyusziraJ Készítésük alapján megkülönböztetünk blended ( kevert whisky-t, ennél malátát és gabonát kevernek ) single malt ( kizárólag egyfajta árpamalátából készülhet ), és grain ( gabonából ) készült whisky-ket. Hirtelen ennyi jutott eszembe, a whisky készítése már valahogy nem…                                      

Megvettük a jegyeket, fényképezkedtünk a szobor előtt, aztán haraptunk gyorsan valamit és kezdődött az üzemlátogatás. Végigvezettek minket a készítési folyamatokon, utána kötelező kóstolás volt előírva, aki ezt nem tette meg annak jaj volt, így a csoport úgy megijedt, hogy az első pohárka után megkérdeztük, hogy akkor az a karton ugye még ránk vár??:) Volt is nagy nevetésJ. Ezek után a családot mutatták be egy videón, és a kezdeteket, majd egy teremben ami mozgásérzékelőkkel volt ellátva, és hatalmas kivetítőkkel mi voltunk a siketfajd, és széttárt karokkal repülést imitálva próbáltuk meg elkapni a hangjegyeket. El tudtok képzelni, kb 35 embert egy teremben széttárt karokkal röhögve kalimpálva? Már épp azt vártam, hogy mikor jönnek és kísérnek be a kórtermekbe minket. Végül hol máshol lett vége a látogatásnak, mint a gyár ajándékboltjában, ahol még annyira sokkhatás alatt voltunk, hogy kértünk még kóstolót, és hoztak néhány üveggelJJJ. Úgyhogy elmondhatom, hogy veszedelmesen jó csapattal voltam, és végignevettük az egészet.

Ezek után indulás vissza, aztán vacsi és irány a Forth Inn, a falu ingyenes wifivel rendelkező kocsmája, ahol sikeresen bemutatkoztunk és megismerkedtünk egy magyar sráccal, és neteltünk. Néhányatokkal beszéltem is, valamint billiárdoztam, és kipróbáltam a bodzás sört, itteni nevén a Cider nevű ( ez végülis gyűjtőneve az itteni ízesített söröknek ) sört is. Így eltelt ez a szerdai nap is.

A bejegyzés trackback címe:

https://nekiavilagnak.blog.hu/api/trackback/id/tr901602395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása