Érdekességek

2009.12.01. 18:24

Némi érdekesség amit gyorsan le kell írnom nektek mert utána már lehet fel sem fogom kapni rá a fejemet, mert annyira megszokottá válik.

A mosdóban és nagyon sok helyen 2 csap van ugyebár az egyik a forró ami annyira forró, hogy éget is, a másik? Nem hagyom rá a fantáziátokraJ, a hideg. Nos mit teszünk ha kezet akarunk mosni rendesen?? Nem!Nem!! Nem egyik vízsugártól kapkodjuk a másikig a kezünketJ. Dugó bedug, csapok megnyit és hadd szóljon, nesze neked annyit hangoztatott környezetvédelem és vízspórolás, és édesvízi készletek... Már amúgy sok helyen átálltak az egycsapos rendszerre, de még rengeteg helyen van a 2 csapos módi.

A másik, hogy a konnektorok itt háromlyukúak, de amint itt már megtudtam ugyanaz mint nálunk, a harmadik csak egyfajta biztonsági kapcsoló ( villanyszerelők kövezzetek meg nem értek hozzá annyira ). Hallottam rá már egy jó magyarázatot is, hogy: Egy kisgyerek 2 hajcsatot bele tud dugni, de 3at? ... amelyiknek már annyi ideje volt, hogy 2-vel megerőszakolta a konnektort otthon az már a 3-nak is elveszi szerintem a szüzességét:D De nem lennénk magyarok ha nem lennénk annyira találékonyak, hogy még a jég hátán is.... nos, toll vagy villa, a 3. lyuk megerőszakolására és voilááááá müxik, én meg vettem inkább 2 db átalakítót, a fene aki ezzel játszikJ.

Aki ki szeretne jönni otthon nehogy vegyen több 1000 Ft-ért átalakítót és a reptéren se vegyen. Akárhol bemegy egy éjjel nappali szerű boltba, vagy a postára és ott tud venni 2-3-4 fontért!!! Drágábban nehogy vegyen, valamint vigyázzon, mivel van átalakító ami 1 amperes biztosítékkal van, ez csak a borotválkozó gépre jó ( shaver ), ami kell a mindennapokhoz az 13 amperes. A neve pedig travel adapter, vagy adapter with 2 pin ( adapter 2 tüskével ) így nagyon egyszerűen kifejezve is lehet kérni.

Még egy kis érdekesség az étteremből, hogy a leveses kanaluk kicsi, szinte teljesen kerek, és csöppnyit mélyített, amit pedig mi használunk otthon kifejezetten leveses kanálként azt ők desszertes kanálnak használják. Majd kérek kölcsön és viszek haza mutatóba.

Először egy kis mértékegység utána egy kis érdekesség az itteni alkoholfogyasztásról és azok szabályozásáról. Itt nincs korsó és pohár mint nálunk otthon itt pint van amit pájtnak ejtenek és az 568 ml, ez az ami nálunk otthon a korsónak felel meg csak nálunk otthon az ugyebár 500 ml. A half pint pedig ugyebár 284 ml. Ha valaki rövidet kér azt 25 és 50 ml-es adagokban adjuk, bár már láttam 35 ml-es adagolót is. Otthon ez 20 ml azaz 2 cent vagy 40 ml azaz 4 cent.

Az angol kormány találmánya pedig, hogy megalkotta az units rendszert ezzel próbálva bizonyos keretek közé szorítani az angolok-skótok piálását. Ez úgy néz ki, hogy például  vegyünk egy 5%-os alkoholtartalmú egy pint sört ( 568 ml ).

Kiszámolása: ( 568X5 ) / 1000 = 2,84 units

Ugyanez 25 ml whiskynél aminek 40%-os alkoholtartalma van: ( 25X40 ) / 1000= 1 units

Valamint, hogy tiszta legyen a kép megadták, hogy egy nőnek, egy férfinak mennyi a még egészséges units fogyasztása egy nap, ennek utánna kell néznem ez most fejből nem megyJ. Részint ez is benne volt a helyi trainingben, de, hogy ezeket fejből le sikerült írnom már nem volt hiába.

Akkor most kövezzetek meg, de leírnám ezzel együtt a jövőt is Magyarországon:

Az utca kivételével mindenhol TILOS A DOHÁNYZÁS!!! Minden zárt térben tilos, értsd: bárbanJ, étteremben, pubban, váróteremben, így este amikor elszabadulok egy nap után a bárból nem húzok magam után füstfelhőt. Úgyhogy szokjatok hozzá kincseim otthon, nem kell majd vágni a füstöt C vagy D nevezetű szórakozóhelyeken. Hogy ez nekem mennyire tetszik, el sem tudjátok képzelni...:) A dobozokon pedig a figyelmeztető feliratok mellett elrettentő fényképek is kint vannak, hogy mi lesz ha ezt szívod, milyen egyéb betegségek érhetnek. Összegezve a fényképeket, aranyosak, boncolt tüdő, boncasztalon fekvő ember, elfeketedett fogak, ráncos kéz, stb…

Valamint a hotelszobákban alapfelszereltség a vízforraló és hozzá egy személynek mindig 2 tea, 2 kávépor, egy tucat cukor, és teasütemény, valamint hozzá a csésze. Hheeehhh a vízforralót lecserélném merülő forralóra, az ablakokra rácsokat, még egy-két módosítás, és máris más „vendégkört” is lehetne fogadni.

Valamint az autókban a kormány jobb oldalt van, de a szabályok maradtak, így nem kell keresztülnézni az anyósonJ vagy a sminkelő barátnőn a jobb kéz szabály betartsa érdekében. De ez miatt a sávok is felcserélődtek, mivel ha úgy lenne mint otthon akkor a vezető az út széléhez lenne közel, de mivel a sávokat is megcserélték, ezért ugyanúgy mint nálunk a vezető van az út közepe fele. Valamint a körforgalomban is az óramutató járásával ellentétes irányban haladnak. Remélem érthető voltamJ.

Valamint az angolok/skótok a fekete teát kevéske tejjel isszák. Így krémesebb lágyabb ízt ad a tea. De ezt sok filmben láthatjuk is.

A tipikus angol reggeli pedig bacon-ből, rántott és tükör tojásból, black pudingból ( ami az otthoni véres hurkához hasonló ) paradicsompüréből, babból paradicsomos szószban, és kis sült kolbászkákból áll. Valamint pirítós, vaj, narancslé, almalé, eper és narancslekvár, szilva és grapefruit kompótból áll még, és elvétve müzlikből. Hozzá tejet, teát és kávét, narancs és almalevet fogyasztanak.

Remélem tetszett, hirtelen ennyit tudtam összeszedni, de még lesz folytatása úgy érzem…

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nekiavilagnak.blog.hu/api/trackback/id/tr91566923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dorcika1 2009.12.01. 19:39:45

megint sok ismerős dolog. Konnektorátalakító téma, nekem már van olyan ami Ugyanolyan mint nálatok az kellett Ciprusra, meg persze olyan ami Olaszba kell. Aztán a pint és half pint, a sok hülye angol vendégnek, alig tudtam őket kivinni:)Arról meg ne is beszéljünk milyn egy átlagos ciprusi reggeli, elég szegényes....

marti87 2009.12.08. 11:09:17

Hát itthon is kéne ilyent bevezetni. Sehol se legyen cigifüst, jaj azt hiszem ez számomra csak álom marad... :)
süti beállítások módosítása